• Mini´s

  HV Nieuwegein maakt het ook mogelijk om de aller jongste jeugd te kunnen laten bewegen / sporten.
  Plezier op de trainingen staat natuurlijk centraal. Maar tevens wordt er (onbewust) gewerkt aan de motorische vaardigheden, balgevoel en samen werken binnen een groep / team.
  Spelenderwijs maken de kinderen kennis met balsport en teamspirit.

  We ontvangen om de week op de zaterdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur kleine kindjes vanaf het moment dat ze kunnen lopen tot +/- 5 / 6 jaar oud (afhankelijk van de ontwikkeling van het kind).

  De allerkleinsten kunnen lekker vrij spelen, klimmen en klauteren in een voor hun speciaal opgebouwd parcourtje met of zonder bal. Elke training wordt dit afgewisseld met diverse spelletjes waar de individuele ontwikkeling en het teamgevoel centraal staat.

  De oudere kinderen vanaf +/- 3 jaar trainen al meer “handbal” gericht. Ook hier staan (dan wel spelenderwijs) gooien, vangen, springen, klauteren en fysiek contact centraal.

  Het kind kan zelf meedoen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Daardoor ervaren velen het als erg toegankelijk en de kinderen hebben veel plezier!


  Vanaf 5 jaar gaan we kijken of het kind eraan toe is om langzamerhand mee te gaan trainen en misschien al wat wedstrijdjes mee te spelen met de F-jeugd, zodat ze steeds meer leren en kunnen zien wat het handbal spelletje inhoudt. Dit maakt een doorstroming naar de F-jeugd soepeler.

  De F-jeugd is de volgende leeftijdsgroep +/- 5 tot 8 jaar. Met deze leeftijdsgroep trainen we een keer in de week en spelen we ongeveer eens per maand een toernooitje tegen andere verenigingen in de regio.

  De gehele training is er begeleiding aanwezig van meerdere senioren handballers-sters van onze vereniging.

  Buiten de reguliere training om worden er ook andere activiteiten georganiseerd om de kids en ouders bij het verenigingsleven te betrekken. Denk hierbij aan:
  • Mix-toernooi (familie & vrienden die niet op handbal zitten mogen meedoen)
  • Papa en mama training
  • Jeugdcommissie dag
  • Pieten training
  • Jeugd team van de week bij dames en/of heren 1

  Leeftijd: vanaf +/- 1,5 jaar als het kind kan lopen tot 6 jaar (daarna stroomt uw kind door naar de F-jeugd)
  Wanneer: Om de week op zaterdag ochtend van 09.30 tot 10.30 uur / oneven weken.
  Waar: Sporthal Galecop
  Prijs: €5,- euro per maand

  Vanwege het grote succes zou het fijn zijn als u voor uw komst eerst contact opneemt met onze technische commissie: tc@hvnieuwegein.nl
  Contact persoon Joyce de Vries-Zwezerijnen 06-54736562