Het kan je niet ontgaan zijn dat de eerste gevallen van het Coronavirus zijn geconstateerd in Nederland. Ook het bestuur van HV Nieuwegein volgt het nieuws natuurlijk op de voet. We begrijpen dat mensen zich zorgen maken, maar voorlopig passen we nog niets aan bij de vereniging en gaan alle trainingen en wedstrijden gewoon door.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

• Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

We volgen voorlopig de richtlijnen van de regering en het RIVM. Zij zeggen nu:

Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebben, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus. Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst als je:

• Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
  • En de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:
    • China (inclusief Hong Kong en Macau)
    • Singapore
    • Zuid-Korea
    • Iran
    • In Noord-Italië de provincies Lombardije, Veneto, Emiglia Romangna en Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië.
  • Of de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus.

De huisarts overlegt met de GGD of onderzoek naar het nieuwe coronavirus nodig is.

Kijk op de website www.rivm.nl voor meer informatie. Mochten er dingen veranderen en wijzigen we daardoor zaken binnen onze vereniging, dan zullen we je hiervan op de hoogte brengen. Mocht je nog vragen hebben, dan mag je ons altijd aanspreken of mailen naar info@hvnieuwegein.nl

Sportieve groet,

Gertjan, Michelle, Bianca, Jasper, Anita en Rosanne