Graag brengen wij jullie op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom het Coronavirus en wat dit betekend voor onze leden.

Op dinsdag 21 april is er een persconferentie geweest en hier zijn nieuwe richtlijnen naar buiten gebracht ten aanzien van contactsporten. Vanaf heden is het volgende weer toegestaan:

- Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat zij weer in de buitenlucht in georganiseerd verband mogen trainen. Het blijft bij onderlinge potjes en trainen, geen (officiële) wedstrijden.
- Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij ook meer ruimte krijgen om georganiseerd te sporten in de buitenlucht. Hierbij geldt echter wel dat er gesport moet worden op 1,5 meter afstand. Ook hier zijn (officiële) wedstrijden niet mogelijk.
- Voor iedereen boven de 18 jaar verandert er niets. Voor hen geldt dat zij nog geen georganiseerde sportactiviteiten kunnen doen.

Dit betekend voor ons dat wij onze jeugdleden weer een handbaltraining kunnen aanbieden! We zijn hier heel blij mee! Weliswaar nog niet zoals we het graag zouden willen, maar we kunnen eindelijk weer lekker het veld op én elkaar zien! Concreet betekend dit dat we vanaf vrijdag 1 mei weer gaan trainen op de dinsdag en de vrijdag. De trainingstijden zijn als volgt:

Dinsdag 17:00 – 18:00 E1 en D1
Dinsdag 18:00 – 19:00 E2
Dinsdag 19:00 – 20:30 B-jeugd

Vrijdag 18:00 – 19:00 F-jeugd
Vrijdag 19:00 – 20:30 C-jeugd

Belangrijke regels:
- Je kind MOET desinfecterende handgel mee hebben naar de training en vooraf zijn/haar handen gewassen hebben
- Je mag je kind alleen afzetten en ophalen, je mag zelf niet uit de auto komen
- Er mag dus ook niet gekeken worden bij trainingen
- Voor jeugd van 13 tot 18 jaar geldt dat ze écht die 1,5 meter in de gaten moeten houden

Natuurlijk hanteren we nog steeds de richtlijnen opgesteld door het RIVM. Is je kind verkouden, dan mag hij/zij helaas niet komen trainen. Kijk op www.rivm.nl voor alle richtlijnen!

Worden bovenstaande regels niet juist nageleefd, dan zijn we helaas genoodzaakt de training te stoppen.

Verder is het belangrijk om te weten dat de sporthal nog niet open mag. Ook de toiletten zijn dus niet beschikbaar. Zorg er dus voor dat je kind voldoende te drinken heeft en voor de training eventueel nog naar het toilet gaat. En nog een laatste tip: check vóór de eerste training of de trainer van jouw zoon/dochter jouw contactgegevens heeft, dan kunnen wij je bij noodgevallen bereiken

Lees het complete protocol van het NHV hier: https://www.handbal.nl/blog/2020/04/29/faq-coronaprotocol-handbal/.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn of heb je vragen, stuur dan een mail naar info@hvnieuwegein.nl.

Klik hier voor de trainingstijden